Glazen Huis gaat tijdens avondlockdown, met wat aanpassingen, gewoon door

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Dat de avondlockdown is verlengd tot en met 14 januari heeft geen gevolgen voor de plannen voor het Glazen Huis. NPO 3FM ging toch al uit van een doorstroomeditie in Amersfoort waarbij fans van 18 tot en met 24 december tot 17.00 uur een kijkje kunnen komen nemen.

De radiozender maakte vorige maand bekend dat het Glazen Huis na een afwezigheid van drie jaar weer wordt opgebouwd tijdens de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request. NPO 3FM is verheugd dat de plannen kunnen doorgaan, ook al wordt het een stuk rustiger dan bij eerdere edities. "We gaan er samen met Nederland een onvergetelijke week van maken met hopelijk een prachtig resultaat voor het Wereld Natuur Fonds", laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Mondkapje en coronatoegangsbewijs 

Het gebied rond het Glazen Huis wordt afgesloten zodat maximaal duizend mensen tegelijkertijd een kijkje kunnen nemen bij de dj's die zich laten opsluiten voor het goede doel, zo vertelde projectmanager Patrick van der Tol eerder al aan het AD. Bezoekers mogen alleen met een mondkapje en een coronatoegangsbewijs het terrein op. Daar lopen beveiligers en toezichthouders om ervoor te zorgen dat het goed verloopt. De projectleider zei ook niet bang te zijn voor gedrang bij het Glazen Huis.

Geen publiek bij optredens 

De optredens van artiesten en bands, die bij eerdere edities op een groot podium buiten werden gedaan, zijn nu op een binnenlocatie. Daar is geen publiek bij aanwezig.

Door: ANP