Evenementensector vraagt Kamer in brief om extra steun

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De evenementensector heeft de overheid gevraagd om extra financiƫle steun als gevolg van de extra coronamaatregelen. Koepelorganisaties Alliantie van Evenementenbouwers, Event Platform en de Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) vragen in een brief aan de Tweede Kamer om extra noodmaatregelen nu evenementen de komende weken alleen overdag, met vaste plaatsen en met een kleiner publiek mogen plaatsvinden.

"U zult begrijpen dat deze restricties voor ondernemers in de evenementenbranche, die na 1,5 jaar op slot te zijn geweest sinds september weer voorzichtig aan het opkrabbelen waren, opnieuw een gigantische klap in het gezicht zijn", schrijven de organisaties.

Na 4 december

Doordat de vrijdag aangekondigde maatregelen gelijk zaterdag zijn ingegaan moesten evenementen afgelopen weekend abrupt worden afgebroken. Ook op de lange termijn zijn er "grote effecten", aldus de branche. Zo is de kaartverkoop voor evenementen na 4 december, de voorlopige einddatum van de extra maatregelen, volgens de organisaties tot stilstand gekomen. Ook zouden "opties en opdrachten" voor het eerste kwartaal al worden ingetrokken en zouden sponsoren en partners van onder meer festivals zich terugtrekken.

Om die reden vraagt de sector om hulp. "Met de grootst mogelijke zorg en klem verzoeken wij u bovenstaande uiterst serieus te nemen om met elkaar te voorkomen dat een branche met een dergelijke maatschappelijke en economische betekenis niet in staat zal blijken zich van deze crisis te herstellen."

Door: ANP