Sinterklaas aangekomen in Nederland

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
In navolging van Sinterklaas, paard Ozosnel en een handjevol pieten, is ook Pakjesboot 12 in Nederland aangekomen. Het schip vol met cadeautjes kwam gedurende de reis naar Nederland geregeld stil te liggen, maar wist met flink wat vertraging zaterdagmiddag toch aan te meren.

In het Sinterklaasjournaal was de afgelopen weken al te zien dat veel onderdelen van de boot gemaakt waren van chocolade. Door een afgebroken chocoladeschroef was het schip zelfs enige tijd stuurloos. Ook tijdens de uitzending van het Sinterklaasjournaal op NPO Zapp op zaterdag was een gesmolten tandwiel van chocolade de oorzaak van een niet varende stoomboot. Het bleef daardoor lang onduidelijk of de stoomboot het nog voor het einde van het defilé bij het Grotepietenhuis in Baarn zou redden.

Verslaggever Jeroen Kramer wachtte de Pakjesboot op bij een voor de kijker onbekende kade. Lange tijd leek hij daar vergeefs te staan, maar uiteindelijk kwam daar dan toch de boot vol pieten en pakjes aan.

Sinterklaas was ook blij met de komst van zijn boot, al vond hij wel dat het erg lang duurde. "Dat zou weleens een keertje tijd worden. Ik vind dat het wel erg lang duurt allemaal, beetje te lang", zei Sinterklaas tijdens het defilé tegen de verslaggever bij het Grotepietenhuis.

Door: ANP