ID&T vindt nieuwe maatregelen 'zeer pijnlijk'

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Evenementenorganisator ID&T vindt de nieuwe coronamaatregelen "zeer pijnlijk en moeilijk te verwerken". Vrijdag kondigde demissionair premier Mark Rutte aan dat theater- en concertzalen vanaf zaterdag maximaal 1250 mensen per zaal mogen ontvangen. Niet-culturele evenementen, zoals kerstmarkten en congressen, moeten om 18.00 uur de deuren sluiten.

"Onze evenementen hebben een lange voorbereidingstijd en kunnen niet zomaar op stel en sprong aan en uit worden gezet", aldus Ritty van Straalen, de topman van de organisatie achter onder meer de feesten Mysteryland, Thunderdome en Awakenings. "De afgelopen twintig maanden hebben al tot een behoorlijke kaalslag geresulteerd. We zijn net weer een beetje begonnen met weer voorzichtig vooruit te kijken, met ons te herpakken, maar met deze maatregelen zijn we weer helemaal terug bij af."

ID&T meent dat de evenementensector niet de oorzaak van het grote aantal besmettingen is, omdat er wordt gewerkt met coronatoegangsbewijzen. Van Straalen vindt dat de overheid de sector had moeten betrekken in de besluitvorming en de zoektocht naar oplossingen. "Nu zijn we weer weken aan het lijntje gehouden en worden we wederom geslachtofferd. Dit komt keihard aan en de emotionele en financiƫle schade voor onze sector is niet te overzien."

De evenementenorganisatie liet al eerder van zich horen tijdens de actie Unmute Us, waarbij de gehele sector en medestanders de straat op gingen tegen de volgens hen onredelijke maatregelen voor de culturele sector. In verschillende steden waren duizenden mensen op de been.

Door: ANP