Winter Station in het Spoorwegmuseum

Door Parc Ganuenta
4 min

UTRECHT - Honderden kerstbomen, duizenden lampjes, een ijsbaan met antieke carrousel en de geur van poffertjes en oliebollen: Het Spoorwegmuseum verandert ook dit jaar tijdens de kerstvakantie in het sfeervolle WinterStation.

Twee weken lang bruist het museum van de activiteiten, iedere dag zijn er bijzondere muzikale- en acrobatische acts en leuke kinderactiviteiten. De strenge winters van de afgelopen jaren hebben HetSpoorwegmuseum geïnspireerd tot het samenstellen van een kleine tentoonstelling met als thema ‘winter op het spoor’. Winter Station is open voor publiek vanaf 24 december 2011 en loopt tot en met 8 januari 2012.

Spectaculaire opening op vrijdag 23 december
Op vrijdagavond 23 december is de knallende opening op het plein voor het Maliebaanstation. Vuurkunstenaar Pyromancer zal met de spectaculairevuurshow ‘Pyroselle’ Winter Station openen. De show start om 19 uur, aansluitend is Het Spoorwegmuseum voor iedereen tot 21 uur gratis toegankelijk.

Gevarieerd programma
Gedurende Winter Station is er iedere dag een gevarieerd programma. Ditjaar zijn in het museum leuke, grappige internationale acrobatische acts te zien:

Het Spoorwegmuseum is van 24 december 2011 tot en met 8 januari 2012 geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur (ook tijdens beide kerstdagen). Op nieuwjaarsdag is het museum gesloten. De opening is vrijdagavond 23 december om 19 uur op het plein voor het Maliebaanstation.

© Nationale Recreatiegids

Via Nieuwsbank