2000 evacuees door noodweer in Franse regio

Door Succes Holidayparcs
2 min

PARIJS (ANP) - Zeker 2000 mensen zijn in het departement Var in het zuidoosten van Frankrijk geëvacueerd wegens het noodweer van de afgelopen dagen. Dat heeft de Franse zender Europe 1 maandag gemeld op gezag van de autoriteiten.

De autoriteiten in Var lieten weten dat in 3 dagen tijd 200 tot 300 millimeter regen is gevallen. Meestal valt zo'n hoeveelheid in een periode van 3 maanden. Zeker 3300 mensen hebben geen elektriciteit.

Het zuiden van Frankrijk kampt met zware regenval en overstromingen. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden en huizen en straten zijn ondergelopen. In het weekeinde is in het departement Hérault het lichaam van een 51-jarige man gevonden, nadat hij door het water was meegesleurd.

Ook in het noorden van Spanje zijn er problemen door het slechte weer. Het Spaanse persbureau Europa Press meldde dat in de plaats Hernani in de Spaans-Baskische provincie Guipúzcoa zeker 12 mensen door de politie uit hun huizen zijn gered. Door het buiten de oevers treden van een rivier was het water de huizen binnengelopen.