Verklaring gemeente Tilburg over ongeval zwembad Reeshof

Door Recreatiepark De Koornmolen
4 min

TILBURG - Gisteren zijn een 27-jarige moeder en haar vijf maanden oude baby zwaargewond geraakt bij een ongeluk in zwembad Reeshof, doordat twee geluidsboxen naar beneden zijn gevallen.

Inmiddelsis bekend dat het vijf maanden oude meisje is overleden. Burgemeester Peter Noordanus: "Het is een verschrikkelijk drama. Onze gedachten zijn bij de familie en vrienden. Ik heb de familie gesproken en mijn diepste medeleven getoond."Uit piëteit is het zwembad vandaag en morgenochtend gesloten.

Burgemeester Noordanus heeft vandaag een bezoek gebracht aan zwembad De Reeshof.
Nahet ongeluk is er meteen een intern onderzoek gestart om de oorzaak te achterhalen. Naast de vraag wat er is gebeurd moet ook de vraag worden beantwoord hoe dit heeft kunnen gebeuren en wie daar verantwoordelijk voor is.

Uit de eerste rapportages blijkt dat de bevestigingsmaterialen waarmee de geluidsboxen waren opgehangen in slechte staat verkeerden en vervangen hadden moeten worden. Dit is in april 2011 door een extern bureau geconstateerd. Burgemeester Peter Noordanus: "Hier had meteen actie op genomen moeten worden. Dat is niet gebeurd, een menselijke fout. Het is een gemeentelijk zwembad en beheer en onderhoud zijn onze zaak. Wij dragen hier volledig de verantwoordelijkheid voor."

De gemeente heeft inmiddels een intern onderzoek ingesteld. Ook de Provincie, als toezichthouder op zwembaden, is een onderzoek gestart. Daarnaast loopt er momenteel een strafrechtelijk onderzoek. Daarvoor worden mogelijk enkele medewerkers van de gemeente strafrechtelijk verhoord.
Tevens is besloten enkele medewerkers te schorsen in afwachting van de uitkomsten het gemeentelijk onderzoek.

© Nationale Recreatiegids