SKI ATLAS for iPad, alle wintersport informatie in een applicatie

Door Parc Ganuenta
6 min
Met SKI ATLAS for iPad wordt een lawine aan wintersport informatie overzichtelijk toegankelijk. Ruim 250 skidorpen en 150 skigebieden zijn up-to-date en voorzien van uitgebreide beschrijvingen.
 
Met deze wintersportapplicatie beschikt de wintersporteraltijd over de nieuwste pistekaarten, HD foto’s en recensies. Vanzelfsprekend is de app ook voorzien van bestemmingswijzer, webcams enactuele weersverwachtingen en sneeuwhoogtes.

Gratis te downloaden
De eerste 25 dorpen op SKI ATLAS for iPad zijn gratis te downloaden zodat de app eerst eens rustig bekeken kan worden. Vervolgens kan men voor het bedrag van €1,59 beschikken over alle 250 skidorpen in Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland, Tsjechië, Noorwegen en Andorra. SKI ATLAS for iPad is inmiddels ook beschikbaar in het Engels. Met deze applicatie heeft de wintersporter alle informatie over zijn of haar favoriete wintersportplaats bij de hand. 

Gebruiksvriendelijk
Iedere wintersporter kan onmiddellijk overweg met SKI ATLAS for iPad. De intuïtieve structuur en heldere keuzemenu’s maakt de informatie overzichtelijk en snel toegankelijk. Afstanden, routes en pistekilometers worden helder weergegeven. Actuele weersverwachtingen en sneeuwhoogtes in het dal en op de berg geven altijd een betrouwbaar beeld van de huidige condities. Honderden recensies tonen de mening van andere wintersporters over beschikbare accommodaties.
 
Bestemmingswijzer
De bestemmingswijzer maakt het mogelijk om makkelijk en snel een wintersportbestemming te vinden die bij de voorkeuren van de wintersporter past. Wanneer de gebruiker zijn of haar wensen doorvoert, veranderen de resultaten realtime mee. Op zoeknaar een familiebestemming? Of naar een off-piste skigebied? Naarmate er specifieker gezocht wordt, slinkt het aantal resultaten tot precies die bestemmingen overblijven die er voor de gebruiker toe doen. Op basisvan de uitgebreide beschrijvingen, foto’s, recensies en andere informatie kan vervolgens besloten worden of dit skigebied hem of haar op het lijf geschreven is.
 
Social media
Als de plaats van bestemming bekend is, kan die via Facebook direct worden gedeeld met vrienden en familie. Ook het reisgezelschap moet immers weten op welk skigebied de keuze is gevallen en hoe het met de sneeuwcondities staat. Met SKI ATLAS for iPadplaatst men eenvoudig berichten op Facebook om iedereen op de hoogte tehouden van de plannen en wintersportvoorbereidingen.
 
© Nationale Recreatiegids