Paradiso helpt Unmute Us-demonstranten met protestborden

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Paradiso opent op 10 september de deuren voor demonstranten. Wie de straat op wil voor Unmute Us of Het Woonprotest kan die dag hulp krijgen bij het maken van een spandoek of protestbord. Het Amsterdamse poppodium stelt het materiaal ervoor gratis beschikbaar.

Unmute Us demonstreert op 11 september in Amsterdam en andere steden tegen het kabinetsbeleid voor de evenementensector. De organisatie vindt het onterecht dat grote sportevenementen als de Dutch Grand Prix en voetbalwedstrijden wel door mogen gaan en festivals niet. Tijdens de eerste Unmute Us-demonstraties, eind augustus, gingen duizenden mensen in verschillende grote steden de straat op om hun woede en onbegrip te uiten.

Tijdens Het Woonprotest, een dag later op de Dam, wordt geprotesteerd tegen de torenhoge huur- en huizenprijzen en de lange wachtlijsten voor huurwoningen.

Deelnemers aan de protesten kunnen vrijdag tussen 14:00 en 20:00 uur aan de slag in Paradiso, met hulp van kunstenaars. De borden en spandoeken kunnen de volgende ochtend, als ze droog zijn, worden opgehaald

Paradiso staat sinds de oprichting in 1968 bekend om het steunen van jeugdbewegingen en tegenculturen. Het poppodium zegt grote waarde te hechten aan het bieden van een platform aan "alle stromingen die te vinden zijn in Amsterdam".

Door: ANP