Organisatie Unmute Us wacht nog op reactie uit Den Haag

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De organisatoren van Unmute Us hebben nog geen reactie gekregen vanuit Den Haag op de protestmarsen die zaterdag plaatsvonden in diverse steden, zegt een woordvoerder van de organisatie. In onder meer Eindhoven, Utrecht en Amsterdam gingen duizenden mensen te straat op om te demonstreren tegen de coronamaatregelen waardoor de evenementensector flink wordt getroffen.

"Het woord is nu aan Den Haag", is te lezen op de Instagram van Unmute Us. Hoe lang de organisatie blijft wachten op een reactie voordat er nieuwe protestacties worden bedacht, kan de woordvoerder nog niet zeggen.

Eerder werd wel al bekend dat de Amsterdamse afdeling van D66 wel heeft gezegd de actie te steunen.

In totaal liepen er zo'n 70.000 mensen mee bij de protestmarsen. De betogers eisen dat evenementen vanaf 1 september weer met een volledige capaciteit mogen plaatsvinden. De actie volgde nadat demissionair premier Mark Rutte onlangs bekend had gemaakt dat discotheken en nachtclubs tot 1 november dicht blijven. Meerdaagse evenementen gaan sowieso tot 20 september niet door. Zo'n 2000 organisatoren van festivals en evenementen, evenementenlocaties en leveranciers hebben zich aangesloten bij het protest, onder wie de organisatoren van Lowlands, DGTL, North Sea Jazz, Best Kept Secret, A State of Trance en Soenda.

Door: ANP