538 'snapt onbegrip evenementensector' over F1-camping

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Radio 538 voelt zich "nauw betrokken bij de evenementensector" en begrijpt dat "er onbegrip is over de evenementen in Nederland". Dat laat een woordvoerder van Talpa Network donderdag weten nadat diverse kopstukken in de evenementensector zich woedend uitlieten over de zogenoemde Official 538 Dutch Grand Prix Village in Zandvoort.

Op het campingterrein kunnen duizenden bezoekers van de Grand Prix in Zandvoort begin september meerdere dagen overnachten. Eerder besloot het demissionaire kabinet dat alle meerdaagse festivals met slaapgelegenheid deze zomer moesten worden geschrapt omdat dit te riskant zou zijn. Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg suggereert dat prins Bernhard van Oranje, de mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort, zijn invloed zou hebben aangewend om de camping doorgang te laten vinden.

Radio 538 beklemtoont "alleen naamgevend partner" te zijn van Official 538 Dutch Grand Prix Village. Er zullen geen activiteiten of feesten worden georganiseerd. De organisatie van de Grand Prix beklemtoonde donderdag ook dat op de camping alle 1,5 metermaatregelen zullen worden gerespecteerd.

Wel uitzendingen

"Wel zal 538 haar uitzending maken op het terrein van het circuit, waardoor mensen thuis de sfeer rondom de Dutch Grand Prix mee kunnen maken", stelt een woordvoerder van Talpa Network.

De zender kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen vanwege het Oranjeconcert dat eind april met 10.000 mensen zou worden georganiseerd. Nadat hier veel onrust over ontstond besloot de gemeente Breda geen vergunning te verlenen aan het evenement.

Door: ANP