De Staat steunt demonstratie evenementensector

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De Staat steunt de demonstratie van de Nederlandse evenementensector komende zaterdag. De Nijmeegse band voegt zich bij de ruim driehonderd organisatoren van festivals en evenementen die onder de noemer Unmute Us in meerdere steden de straat op gaan om een signaal af te geven aan de overheid.

De band trad zaterdag voor het eerst in tijden weer op tijdens een festival. De rockers schrijven maandag op Twitter er "geen woorden" voor te hebben hoe het voelde om op het Tsjechische evenement Rock For People weer oog in oog te staan met een livepubliek. "Het besef dat Nederland zo ver van zoiets afstaat is zo moeilijk te verkroppen en voelt als zo'n gemiste kans", aldus de band.

Om die reden sluit De Staat zich aan bij het protest. "Zoveel geweldige Nederlandse artiesten, festivals, crew, fans, zijn in de steek gelaten door onze regering."

Vreedzame demonstraties

Vrijdag maakte demissionair premier Mark Rutte tijdens een persconferentie bekend dat festivals tot 20 september niet mogen doorgaan en dat discotheken en nachtclubs tot 1 november dicht blijven. Kort daarna maakten organisatoren van onder meer Lowlands, North Sea Jazz, Best Kept Secret en DGTL bekend zaterdag te gaan demonstreren.

In ieder geval in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam vinden vreedzame demonstraties plaats. "De sector vraagt om een duidelijk toekomstplan, met meetbare afspraken, maar ook om erkenning voor de emotionele gesteldheid van de vele bezoekers en makers die zich niet gehoord voelen. We willen elkaar weer kunnen ontmoeten, weer kunnen lachen en dansen. Bovenal willen we weer vooruit kunnen kijken", lieten de initiatiefnemers weten.

Door: ANP