Dance Valley en Dutch Valley uitgesteld naar volgend jaar

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Dance Valley en Dutch Valley worden uitgesteld naar augustus volgend jaar. De festivals zouden respectievelijk op 14 en 15 augustus plaatsvinden, maar door de coronamaatregelen kunnen die niet meer doorgaan. De kaarten voor dit jaar blijven geldig voor de editie van volgend jaar.

Demissionair premier Mark Rutte maakte vrijdagavond tijdens een persconferentie bekend dat festivals in ieder geval tot 20 september niet doorgaan. Begin augustus werd nog gekeken of de evenementen in recreatiegebied Spaarnwoude verplaatst konden worden naar september, maar dat zit er niet in, zo laat de organisatie nu weten.

"Het overheidsbeleid is te onberekenbaar om nog naar een verhuizing in september te kijken. Bovendien vinden we het belangrijk om onze bezoekers duidelijkheid te verschaffen", zegt de organisatie daarover nu. "Het is onvoorstelbaar frustrerend dat we nu voor de tweede keer op rij onze evenementen een jaar moeten verplaatsen, terwijl wij als evenementenindustrie al onomstotelijk hebben bewezen de festivals veilig en verantwoord te kunnen organiseren."

Op Dutch Valley en Dance Valley komen tienduizenden mensen af. De organisatie van het evenement werd niet verrast door de afgekondigde maatregelen. "De overheid heeft haar zaken niet op orde, niet wij als industrie."

Door: ANP