Nog geen duidelijkheid over doorgaan ADE in oktober

Door Redactie Nationale recreatiegids
1 min
Het is nog niet duidelijk of het Amsterdam Dance Event (ADE) dit jaar doorgaat, vertelt een woordvoerder aan het ANP. Demissionair premier Mark Rutte maakte vrijdagavond tijdens een persconferentie bekend dat discotheken en nachtclubs tot 1 november dicht blijven. ADE zou dit jaar van 13 tot en met 17 oktober plaatsvinden, wat zou betekenen dat het feest niet door kan gaan.

De organisatie van het dance-evenement, waar jaarlijks honderdduizenden mensen vanuit de hele wereld op afkomen, gaat in beraad over de plannen voor dit jaar.

Ook als de afstandsregel vervalt, blijven discotheken en nachtclubs dicht. "We vinden dat echt een te groot risico", zei demissionair premier Mark Rutte vrijdag.

Vorig jaar werd het grootse dance-event vanwege de coronacrisis volledig digitaal gehouden. Die online-editie, met livestreams van optredens en een digitale conferentie, trok volgens de organisatie in de vijf dagen miljoenen kijkers. Dit jaar zou het 25-jarige bestaan, dat eigenlijk vorig jaar was, worden gevierd met onder anderen Oliver Heldens en Dave Clarke.

Door: ANP