Paaspop verbijsterd dat Formule 1 wel mag doorgaan

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De organisatie van Paaspop is "in mineurstemming" dat het festival volgende maand niet kan doorgaan. Vooral het feit dat de Formule 1 in Zandvoort wel verreden mag worden met publiek en dat voetbalstadions alweer een poos gevuld zijn met supporters is moeilijk te begrijpen voor het team.

"Het lijkt wel alsof de evenementensector als symbool wordt gebruikt om het besmettingsgetal laag te houden", zegt festivalbaas Peter Sanders, doelend op het feit dat er al sinds vorig jaar geen festivals mogen worden georganiseerd, tegen het ANP. "We zijn echt compleet verbijsterd dat het weer niet doorgaat. We ontvangen 35.000 bezoekers per dag, dat zijn er minder dan dat ik heb zien zitten bij PSV. Bij de Formule 1 zeggen ze nu dat maar een deel van de volledige capaciteit van bezoekers mag komen, maar het zou me niks verbazen dat straks iedereen weer welkom is."

Paaspop zou eigenlijk - zoals gebruikelijk - worden gehouden in april, maar werd eerder dit jaar verplaatst naar 3 tot en met 5 september. "Dat vonden we een briljante zet. We konden daardoor rustig gaan opbouwen en plannen en gingen er echt van uit dat we wel mochten. We hadden dit echt niet verwacht."

Wat de financiƫle impact gaat zijn van de afgelasting en welke kosten kunnen worden verhaald bij het garantiefonds, weet Sanders nu nog niet. "Dat moeten we nog even afwachten. Eerst moeten we dit allemaal laten bezinken."

Door: ANP