Griezelen in Het Spoorwegmuseum tijdens Museumnacht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

UTRECHT - Het Spoorwegmuseum laat tijdens de Museumnacht op 29 oktober voor de vierde keer in de geschiedenis haar duistere kant zien. De wind giert, honden janken, flarden mist trekken op, schimmen dwalen voorbij, de laatste trein is vertrokken en de medewerkers zijn naar huis. Wat rest is een verlaten station dat op onverwachte wijze tot leven komt. 

Het beruchte Maniac Station gaat weer open! Beleef een bloedstollende spooktocht door het donkere museum en kalmeer achteraf de zenuwen op de dansvloer bij DJ Retro Deluxe. Nightmare on Maniac Station opent om 20.00 uur en sluit om middernacht. Van 22.00 uur tot 02.00 uur is de dansvloer geopend in het Maliebaanstation.

Museumnacht
Op zaterdag 29 oktober openen tien Utrechtse musea van 20.00 tot 02.00 uur hun deuren voor de duizenden bezoekers. Naast bijzondere optredens zijn er speciale nachtelijke rondleidingen, workshops, games, muziek en kan er natuurlijk gegeten en gedanst worden. De Utrechtse museumnacht valt dit jaar samen met de Nacht van de Nacht, een initiatief waarmee aandacht voor de schoonheid van de donkere nacht wordt gevraagd. De Museumnacht belooft dan ook extra sfeervol en spannend te worden.

Aan de Museumnacht doen de volgende musea mee: AAMU museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, Centraal Museum, Domtoren, Geldmuseum, HetUtrechts Archief, Museum Catharijne Convent, Museum Speelklok, Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht, Spoorwegmuseum en het Universiteitsmuseum.

© Nationale Recreatiegids