Paradiso wist niet van verrassingsoptreden Bilal Wahib

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Poppodium Paradiso wist niet dat zanger en acteur Bilal Wahib daar maandagavond op het podium zou staan. Het ging om een verrassingsoptreden, zo laat een woordvoerder van de Amsterdamse concertzaal weten aan het ANP.

Wahib stond in de nacht van maandag op dinsdag voor het eerst sinds maanden weer op het podium. Hij zong daar, samen met Kris Kross Amsterdam, zijn hit Tigers, zo meldde de Instagramstory van de dj's. Na het optreden is gefilmd hoe Wahib een van de mannen bedankt met een knuffel.

"Het ging gisteravond om een besloten feest en wij waren niet op de hoogte van het surprise-optreden van Bilal", aldus de woordvoerder van Paradiso. "Dat gezegd hebbende is het belangrijk om erbij te vermelden dat Paradiso terughoudend is in het boycotten van artiesten."

Aangehouden

Wahib werd eerder dit jaar aangehouden op verdenking van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno, nadat hij een minderjarige jongen op Instagram had gevraagd zijn geslachtsdeel te laten zien. Wahib kreeg het flink te verduren in de media. Programma's met hem werden geannuleerd of offline gehaald, hij kreeg een levenslang Instagramverbod, en verschillende radiozenders boycotten zijn muziek. In het programma Op1 bood hij vrijdag excuses aan voor zijn actie.

Vlak daarvoor werd bekend dat RTL, met talkshows Jinek, Beau en Humberto, afzag van een interview met de zanger. "Na overleg met de advocaat van de jongen uit het filmpje hebben we besloten om af te zien van een interview met Bilal", liet een woordvoerder van de zender weten.

Richard Korver, de advocaat van het slachtoffer, heeft aan het ANP laten weten niet te willen reageren op het optreden.

Door: ANP