Kabinet verwacht snelle goedkeuring garantieregeling evenementen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De Europese Commissie geeft naar verwachting "binnen enkele weken" goedkeuring aan een door het kabinet voorgestelde garantieregeling voor evenementen na 1 juli. Met die regeling staat het kabinet garant voor evenementen in het tweede deel van het jaar die onverhoopt toch worden afgeblazen, mocht het kabinet de coronaregels weer aanscherpen.

Het is een vorm van staatssteun, dus moet de Commissie hier nog een zegje over doen, maar "die gesprekken verlopen positief", meldt staatssecretaris Mona Keijzer aan de Tweede Kamer.

Ondernemers die al evenementen in Nederland plannen die tussen 1 juli en 31 december van het jaar gehouden moeten worden, kunnen de aanvraag voor de garantieregeling alvast voorbereiden. Dit kan op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

"We hopen dat evenementen gewoon door kunnen gaan en dat men geen gebruik zal hoeven te maken van de regeling", schrijft de bewindsvrouw aan de Kamer. Mochten evenementen toch verboden worden, dan staat het Rijk onder voorwaarden garant voor de reeds gemaakte kosten. 80 procent van het bedrag zal in de vorm van een subsidie worden verstrekt, de overige 20 procent zal een lening zijn.

De evenementensector is hard geraakt door de coronaregels van het kabinet.

Door: ANP