Aanwezigheid publiek bij songfestival blijft nog altijd onzeker

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De organisatie van het Eurovisie Songfestival houdt nog steeds rekening met het scenario dat er volgende maand helemaal geen publiek bij de negen shows kan zijn. Zeker nu het nog altijd niet goed gaat met het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames wordt een vinger aan de pols gehouden, zegt uitvoerend producent Sietse Bakker tegen het ANP.

"Het kabinet heeft besloten dat het songfestival een Fieldlab mag zijn. Maar tegelijkertijd houden we een vinger aan de pols want in de zorg gaat het nog niet goed. Het blijft spannend", zegt Bakker. "Het moet op verantwoorde manier. Als het niet kan, moeten we het ook niet doen."

Als het kabinet besluit om een streep door de aangekondigde Fieldlabs te zetten, ziet Bakker ook geen mogelijkheden om op een andere wijze publiek bij de shows te betrekken. Maar ook daar is de organisatie op voorbereid. Er ligt een ander lichtplan klaar en ook voor het geluid zal de afwezigheid van publiek impact hebben.

Argusogen

Volgens Bakker moet niet vergeten worden dat er al negen succesvolle Fieldlabs zijn geweest, "met vooralsnog goede resultaten". "Naar die eerste Fieldlabs hebben wij met argusogen gekeken. Hoe zal het gaan? Gaan mensen zich wel aan die regels houden? Wat gebeurt er achteraf en waren er superspreaders? Dat was allemaal niet het geval."

Komende week valt de definitieve beslissing of er wel of niet publiek bij het songfestival kan zijn.

Door: ANP