Australië blijft enige afwezige op Eurovisie Songfestival

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Australië blijft waarschijnlijk het enige land dat niet fysiek aanwezig is tijdens het Eurovisie Songfestival. De overige 38 delegaties hebben afgelopen week opnieuw bevestigd dat ze wel naar Rotterdam afreizen.

"We hebben afgelopen week calls gehad met alle delegaties om vragen te beantwoorden en ze bij te praten over de ontwikkelingen hier", zegt uitvoerend producent Sietse Bakker tegen het ANP. De gesprekken waren met het oog op de recente corona-ontwikkelingen echter vooral om te vragen of de landen nog steeds van plan waren te komen. "Vooralsnog is iedereen van plan om straks hier te zijn, dus dat is voorzichtig goed nieuws."

De Australische zangeres Montaigne maakte dinsdag bekend dat ze niet naar Nederland gaat. Vanwege de lokale coronarestricties mag ze niet naar Europa reizen. Ze doet nog wel met de competitie mee. Als Australië aan de beurt is wordt een al eerder opgenomen video van haar optreden getoond.

Greenroom

Montaigne zal ook op andere momenten bij de show worden betrokken, zegt Bakker. In Australië wordt een vergelijkbare greenroom opgebouwd en camera's neergezet waarmee live kan worden geschakeld voor de "spontane reacties". "Dat is technisch nog ingewikkelder dan het songfestival al is maar tot nu toe gaat dat verrassend goed", aldus Bakker.

Ook voor de vlaggenparade tijdens de finale, het moment dat alle artiesten worden geïntroduceerd, is een oplossing bedacht. "Daar ga ik alleen nog niets over zeggen. Maar het wordt sowieso spectaculair."

Door: ANP