André Rieu heeft weinig hoop op Vrijthof-concerten

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
André Rieu acht de kans dat zijn Vrijthof-concerten in juli dit jaar doorgaan "bijzonder klein". De violist vestigt de hoop daarom maar op zijn kerstshows in het evenementencentrum MECC in Maastricht, vertelt hij aan De Limburger.

Dat Rieu zijn traditionele optredens op het plein in 'zijn' Maastricht ook vorig jaar moest afzeggen, noemt hij een regelrechte ramp. "Voor al onze fans, maar ook voor ons als muzikanten. En voor mij als eigenaar van een groot bedrijf met 120 mensen op de loonlijst. De overheid betaalt een deel van de salarissen en daar ben ik heel blij mee, laat daar geen misverstand over bestaan! Maar feit is dat er iedere maand geld bij moet, terwijl de inkomsten zijn weggevallen."

De violist verwacht dat de knoop over de Vrijthof-concerten in mei wordt doorgehakt. Maar hij heeft weinig hoop. "Of er moeten nog hele rare dingen gebeuren. Hoe graag we het ook willen, het kan niet", zegt Rieu, die eraan toevoegt niets te kunnen zolang 1,5 meter afstand moet worden gehouden.

Rieu leeft daarom maar vast toe naar buitenlandse shows in het najaar en zijn kerstconcerten. "We hebben voor dit jaar tien dagen gereserveerd in het MECC. Per show kunnen we 12.000 bezoekers ontvangen. We hopen zo dat die reeks kan doorgaan…"

Door: ANP