Dancefestival Tomorrowland uitgesteld naar einde zomer

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het Belgische dancefestival Tomorrowland is vanwege de coronacrisis uitgesteld naar het einde van de zomer. De komende editie staat nu niet voor eind juli, maar voor eind augustus en begin september gepland. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

Tomorrowland, waar doorgaans ook veel Nederlanders op afkomen, baseert zich naar eigen zeggen op advies van experts en overheden en de vooruitzichten van de vaccinatiestrategie en testevents. "We willen er heel graag voor gaan", zegt een woordvoerder tegen persbureau Belga. "We willen positief en hoopvol blijven over een onvergetelijk einde van de zomer van 2021, maar beseffen ook dat de kans bestaat dat de zestiende editie van Tomorrowland in 2022 zal plaatsvinden."

De festivalorganisatie houdt ook nog een slag om de arm om eventueel een meer kleinschalig evenement te organiseren als een volwaardig festival niet zou kunnen. "We kiezen nu voor een positieve mindset en gaan uit van het beste scenario: een Tomorrowland zoals andere jaren", aldus de woordvoerder. "Als dat toch niet mogelijk zou blijken, zullen we bekijken wat we wel kunnen doen. We willen heel graag iets organiseren."

Andere Belgische festivals als Rock Werchter en Graspop werden eerder wel afgeblazen.

Door: ANP