Automarkt Utrecht verhuist naar Beverwijk

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Op 28 juni 2011 heeft de Gemeente Utrecht bekend gemaakt mee te werken aan de verhuizing van de Automarkt Utrecht naar de parkeerterreinen P0 & P1 aan de Ringvaartweg in Beverwijk, een initiatief van VWE.

In2005 maakte de Gemeente Utrecht bekend dat de Automarkt Utrecht moet verhuizen naar een andere locatie vanwege een bestemmingswijziging van het Veemarktterrein, de huidige locatie van deze markt. De parkeerterreinen in Beverwijk zijn dankzij het bestemmingsplan, de omvang van circa 10 ha en de ontsluiting op 500 meter afstand van de A9 een geschikte nieuwe locatie. VWE is al sinds 1993 betrokken bij de organisatie van de markt en heeft meer dan 30 locaties onderzocht voordat Beverwijk als meest realistische alternatief overbleef.

Naarverwachting zal de Automarkt op 3 april 2012 starten in Beverwijk. Totdat het zover is blijft het Utrechtse Veemarktterrein in gebruik.

"Demarktdag blijft de vertrouwde dinsdag en aan de opzet van de markt wordt evenmin iets gewijzigd. Alleen de plaats van handeling verandert" aldus Wouter Raaphorst, projectmanager van Automotive Trade Support B.V., het bedrijf dat in Beverwijk de marktorganisatie zal verzorgen.

Over de Automarkt
DeAutomarkt Utrecht wordt al sinds 1930 georganiseerd op het Veemarktterrein binnen de Utrechtse ring. Het evenement is een wekelijkse markt waar elke dinsdag ongeveer 500 standplaatshouders zich melden met een maximaal aanbod van 1600 auto's. Er worden elke dinsdag gemiddeld meer dan 1000 auto's verkocht.

Over Automotive Trade Support B.V.
AutomotiveTrade Support B.V. is net als VWE bureau voor voertuigdocumentatie en -informatie onderdeel van VWE Groep in Heerhugowaard. ATS is opgericht om de marktorganisatie op de nieuwe locatie over te nemen van de Gemeente Utrecht die hiervoor verantwoordelijk is in de huidige situatie.