Wouter Bos in toezichtsraad Toneelgroep Amsterdam

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

AMSTERDAM (Novum) - Oud-PvdA leider Wouter Bos treedt toe tot de raad van toezicht van Toneelgroep Amsterdam. Ook journaliste en voormalig presentatrice van het NOS Journaal Noraly Beyer neemt plaats in de raad van toezicht van het grootste Nederlandse toneelgezelschap. Dat meldt Toneelgroep Amsterdam donderdag.

Bos wil zijn ervaring in de politiek en in het bedrijfsleven inzetten om Toneelgroep Amsterdam in de nationale en internationale top te laten blijven meedraaien. "Het zijn roerige tijden voor de cultuur en ook voor Toneelgroep Amsterdam gaat er vast het nodige veranderen", zegt Bos.

Helemaal nieuw is de toneelwereld niet voor de voormalig vicepremier. In 2005 speelde hij een kleine rol in een stuk over de decembermoorden in Suriname en in 2009 stond hij op de bühne van Carré in een voorstelling over prins Claus. Beide toneelstukken werden geregisseerd door zijn partijgenoot John Leerdam.

Noraly Beyer stond ook al eens op het toneel. Zij speelde in 2006 een nieuwslezeres in de voorstelling Hemel boven Berlijn van Toneelgroep Amsterdam. Ze wil vanuit de raad van toezicht meehelpen om de 'culturele diversiteit dieper te verankeren'.