Koper kampeerauto laat zich niet beinvloeden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min

ASSEN - Mede door een dikke plus in de nieuwverkoop van kampeerauto's in de maand september zijn er inmiddels meer dan 75.000 kampeerauto's in Nederland, meldt brancheorganisatie BOVAG vandaag. Aan de vooravond van de NKC Camper Experience in Assen blijkt ook uit de cijfers dat kamperenmet de camper populairder is dan ooit. 

In september 2011 werdener 36 procent meer nieuwe kampeerauto's verkocht dan dezelfde maand eenjaar geleden. Ook gebruikte kampeerauto's zijn dit jaar bijzonder populair, de markt groeide tot en met het 3e kwartaal met 13,4%. Tot en met september zijn er dit jaar 10.664 gebruikte kampeerauto's verkocht en 1.329 nieuwe exemplaren. De afgelopen jaren groeide het camperparkjaarlijks tussen de 8 en 10 procent, waardoor het totaal aantal campersin Nederland per 1 oktober 2011 75.095 bedraagt. 

Tijd en geld
Deinvesteringen in deze bijzonder comfortabele manier van kamperen groeien dus opvallend tegen de trend van financiële onzekerheid in. 'Datis heel goed verklaarbaar,' zegt Hans Louwers, manager van BOVAG Camperbedrijven. 'Kopers van een camper kun je kortweg samenvatten als mensen met tijd en geld. Deze groep laat zich niet beïnvloeden door negatieve economische signalen. Ze hebben gespaard voor een camper en als de keuze dan gemaakt is wordt de koop ook doorgezet. Onzekerheid over de wereldeconomie kan daar niets aan veranderen,' aldus Louwers. 

Circuit
Komendweekend verzamelen kampeerautobezitters zich op het TT-Circuit in Assentijdens het 35 jarig bestaan van de Nederlandse Kampeerauto Club. Op het evenement worden zo'n 2200 campers verwacht die deze dagen op het racecircuit en in de grindbak kamperen. Voor campereigenaren en -geïnteresseerden worden er tijdens de NKC Camper Experience leuke activiteiten verzorgd en is een groot aantal interessante exposanten aanwezig.

© Nationale Recreatiegids