Nieuwe Ooievaarspas gepresenteerd

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

Wethouder Henk Kool (Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie) heeft vandaag de vernieuwde Ooievaarspas gepresenteerd. Deze pas is beter beveiligd tegen misbruik en is handiger in het gebruik. Ruim vijftigduizend mensen uit Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk maken gebruik van de Ooievaarspas.

De Ooievaarspas is twintig jaar geleden ingesteld voor mensen met een laag inkomen. Zij kunnen met korting meedoen aan verschillende sportieve en culturele activiteiten.

De nieuwe Ooievaarspas wordt ingevoerd om misbruik te voorkomen. De pas heeft een geprinte pasfoto, een barcode, een chip en een magneetstrip. Bij verlies of diefstal is de pas op afstand te blokkeren.

Wethouder Henk Kool: 'De Ooievaarspas is een fantastisch instrument om mensen bij de samenleving te betrekken en nieuwe kansen te bieden. Zolang de inkomensverschillen zijn zoals ze zijn, hebben wij deze pas nodig. Met de vernieuwde Ooievaarspas wordt het aanbod nóg beter en nóg breder.'

De nieuwe Ooievaarspas is verder voor aanbieders eenvoudiger in gebruik. Declaraties vinden voortaan automatisch plaats. Daarnaast is de administratie eenvoudiger. De nieuwe pas is vanaf 1 juli aanstaande geldig.