Dit jaar een intieme Kerst met de Zandtovenaar en OG3NE

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het jaarlijks kerstprogramma Kerst met de Zandtovenaar zal dit jaar zonder publiek plaatsvinden. Gert van der Vijver zal het verhaal vanuit een leeg Kasteel de Haar in Utrecht uitvoeren. Onder meer OG3NE vergezelt hem tijdens de viering met een optreden.

Het is de negende editie van Kerst met de Zandtovenaar, dat jaarlijks georganiseerd wordt door KRO-NCRV. Van der Vijver brengt het verhaal van de geboorte van Jezus met zand tot leven. Presentator Edson da Graça is dit jaar de verteller en is heel enthousiast. "Mijn eigen kinderen kijken hier ook elk jaar naar uit! Wat Zandtovenaar Gert allemaal doet is natuurlijk fantastisch: echt toveren met zand!"

Ook zullen verschillende artiesten kerstliedjes zingen tijdens de vertelling, die op 19 december bij NPO Zapp en op 25 december bij NPO 1 te zien is. Zo zullen OG3NE, maar ook Soy Kroon, Unity en The Voice-winnares Sophie Kruitshof optreden.

Vorig jaar stond Zandtovenaar Gert nog op een volle Vischmarkt in Harderwijk. De tovenaar heeft dit jaar ook twee speciale 'do-it-yourselfvideo's' gemaakt, die vanaf 13 december te zien zijn op zijn YouTube- en TikTok-kanaal. In de filmpjes laat hij zien hoe je thuis ook de mooiste zandcreaties kan maken.