Shakespeare opgevoerd in het Maori en gebarentaal

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

LONDEN  (Novum/AP) - Het Shakespeare-festival dat in aanloop naar de Olympische Spelen in 2012 wordt georganiseerd, bestaat onder meer uit toneelstukken in het Maori, het Swahili en de Britse gebarentaal. Onder de landen die een opvoering verzorgen is het jonge Zuid-Sudan. Dat land werd in juli onafhankelijk.

De programmering van het Globe to Globe festival, waarbij alle 37 toneelstukken van Shakespeare in een andere taal worden opgevoerd, werd dinsdag bekendgemaakt. Zo vindt de eerste voorstelling, Troilus en Cressida in het Maori, plaats op 23 april, de 448e geboortedag van de Britse toneelschrijver.

Behalve het jongste land dragen ook de landen met de grootste bevolking, China en India, een toneelstuk bij. Ook opmerkelijk is de geplande opvoering van De Koopman van Venetië door het Israëlische gezelschap Habima. Het werk is niet zelden in verband gebracht met antisemitisme.

De tickets voor het festival gaan in oktober in de verkoop. Het festival is deel van de culturele olympiade in aanloop naar de Olympische Spelen in Londen die vanaf eind juli worden gehouden.