'Anders dan andere' Uitmarkt succesvol afgesloten

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De Uitmarkt, traditioneel de opening van het culturele seizoen in Nederland, is volgens de organisatie succesvol afgesloten. Vanwege de beperkingen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan was deze editie wel anders dan anderen.

Online voorstellingen, livestreams en beperkt publiek

Er waren geen grote live-shows. De 43e editie bestond uit online voorstellingen, livestreams, optredens met beperkt publiek in de zaal en programma’s op televisie. Op deze manier kon een groot publiek toch zien wat er komend seizoen op cultureel gebied te beleven valt in ons land.

The Kik, Wende, Asko|Schönberg, Typhoon, Roxeanne Hazes, Introdans, Kovacs, Wibi Soerjadi, Pink Oculus, De Nationale Opera, Huub van der Lubbe en Nederlands Philharmonisch Orkest verleenden hun medewerking aan deze editie van de Uitmarkt.

Trots op digitale Uitmarkt

"Hoe de toekomst eruit komt te zien weten we niet", laat de organisatie weten. "Maar we zijn trots dat we met deze bijzondere versie van de Uitmarkt de transitie hebben gemaakt naar een meer digitale variant. Op die manier zijn we toch in contact gebleven met ons publiek en hebben we ook dit jaar makers, instellingen en bezoekers met elkaar weten te verbinden."

Door: ANP