Wall of future DeLaMar Theater uitgebreid met 24 nieuwe Koos Breukel

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

AMSTERDAM - Aanstaande maandag 26 september zal de permanente fotocollectie in het DeLaMar Theater uitgebreid worden met 24 nieuwe portretten gemaakt door Koos Breukel. De fotocollectie werd samengesteld door Janine van den Ende.

Zij gaf vijf vooraanstaande Nederlandse kunstfotografen opdrachten met verschillende thema's , die met theater te maken hebben. Waaronder Koos Breukel, een van de beste hedendaagse portretfotografen in Nederland, hij maakte 24 portretten van acteurs die tijdens het eerste seizoen speelden in het DeLaMar Theater.

Maandag wordt de 'wall of future' uitgebreid met 24 nieuwe portretten van acteurs die dit seizoen 5 of meer dagen in het theater spelen. Enkele voorbeelden: Pia Douwes, André van Duin, Najib Amhali, Lone van Rozendaal en Renée Fokker. Janine van den Ende presenteert de foto's in het bijzijn van de geportretteerde acteurs en actrices, die dan ook zelf voor het eerst het resultaat zien. De 24 nieuwe portretten zijn ook samengebracht in een glossy brochure, die vanaf maandag verkrijgbaar is in het theater.

Tijdens de officiële opening van de fotocollectie op 15 november vorig jaar werden er 24 portretten onthuld van acteurs die tijdens het eerste seizoen van het DeLaMar Theater meerdere dagen te zien waren in het theater. Op dit moment zijn onder andere de portretfoto's van Liz Snoijnk, Jon van Eerd, Wil van Kralingen en Peter Blok te zien in de eregalerij.

© Nationale Recreatiegids