BBC klaagt Endemol aan om dansshow

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min

AMSTERDAM (Novum) - De internationale tak van de Britse publieke omroep klaagt Endemol aan. BBC Worldwide verdenkt de televisieproducent ervan de hitshow Strictly Come Dancing te hebben gekopieerd. Naast Endemol wordt ook het tv-bedrijf van de Italiaanse premier Berlusconi, Mediaset, verdacht van copyrightschending.

De BBC meldde woensdagavond dat het gaat om het nieuwe programma Baila!, dat eind deze maand voor het eerst te zien is op Canale 5 in Italië, een zender van Mediaset. Het wordt geproduceerd door Endemol. Mediaset ontkent de aantijgingen. Baila!, zegt Mediaset, is gebaseerd op de Mexicaanse show Bailando por un Sueño, een andere productie van Endemol.

In zowel de Mexicaanse als de Italiaanse versie dansen bekende mensen met gewone, onbekende mensen. De show wordt ook wel omschreven als de 'pornoversie' van Strictly Come Dancing, waarin bekende mensen dansen met professionele dansers.

Strictly Come Dancing is op de Nederlandse televisie te zien als Dancing With the Stars. Het televisieformat is wereldwijd aan ruim 35 landen verkocht. De zitting over het geschil tussen de BBC en Canale 5 staat vrijdag gepland.