Pasta e Basta: oudste muziekrestaurant van Nederland viert 25-jarig jubileum

Door Redactie Nationale Recreatiegids
6 min
Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Daarom zijn de handen ineen geslagen met bekende Nederlandse artiesten en zijn er iedere woensdag in juli, augustus en september fantastische live optredens onder de noemer Pasta e Basta & Friends. Danny de Munk is 22 juli de eerste gastartiest die optreedt tijdens het diner. Dit meldt Pasta e Basta.
Het worden gezellige, unieke en ook intieme avonden met elke avond één topartiest die centraal staat. Naast Danny de Munk zullen onder meer Berget Lewis, Xander de Buisonjé, Martijn Fisher, Rolf Sanchez, Jeroen van der Boom en Shirma Rouse komen optreden. Elk optreden, inclusief diner, biedt plaats aan slechts vijftig gasten in het restaurant. Om aan de vraag te voldoen zullen er voor iedere avond twee shows gepland staan in Pasta e Basta. 
 

Pasta e Basta & Friends

 
Een ticket kost 75 euro per persoon en geeft toegang tot het diner met de beroemde zingende bediening en het optreden van de gastartiest.
 
 
* Aanvang 17:30 uur, einde 20.00 uur: Toegang tot 1e optreden en uitgebreid diner.
 
* Aanvang 20.30 uur, einde 23.00 uur: Toegang tot 2e optreden en uitgebreid diner.
 

Pasta e Basta: 1,5 miljoen gasten in 25 jaar tijd

 
Restaurant Pasta e Basta ligt aan de Gouden Bocht in het Spiegelkwartier, dat bekend staat om zijn vele kunst en antiekwinkels, middenin het hart van de hoofdstad. In het voormalige bankgebouw van Lippmann, Rosenthal en Co. (1895) aan de Nieuwe Spiegelstraat 8 in Amsterdam, klinkt klassieke, jazz, pop en discomuziek. Sinds 1995 is hier restaurant Pasta e Basta gevestigd en beroemd over de hele wereld om de zingende bediening en Italiaanse keuken. Maar liefst 1.5 miljoen gasten hebben het restaurant de afgelopen 25 jaar bezocht.
 

Italiaanse gerechten in een modern jasje

 
Uit de keuken komen klassieke Italiaanse gerechten in een modern jasje. De antipasti worden aan tafel geserveerd, gevolgd door drie verschillende pasta’s met vis, schaal- en schelpdieren of vlees, maar ook vegetarische en vegan-gerechten staan op het menu. Sinds 2013 werkt Pasta e Basta samen met topchef Ron Blaauw, bekend van zijn Gastrobar-concepten, als culinair adviseur.
 
Voor meer informatie over het restaurant en de Pasta e Basta & Friends-optredens, zie de website van Pasta e Basta
 
Door: Nationale Recreatiegids