Ruim 5000 kinderen gaan musiceren dankzij Kinderen maken Muziek

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

UTRECHT - In mei lanceerde Prinses Máxima het nieuwe programma Kinderen maken Muziek, dat als doel heeft kinderen in Nederland in groepsverband een muziekinstrument te leren spelen.

Organiserende fondsen het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie selecteerden na een uitvoerige procedure 31 initiatieven die mogen deelnemen. Zij ontvangen in totaal 1.165.800 euro om hun idee uit te voeren. Het programma biedt zo ruim 5000 kinderen de kans om samen met anderen muziek te maken.

Prinses Máxima benadrukte in haar verjaardagstoespraak in mei dat muziek zorgt voor plezier en ontwikkelingskansen bij kinderen. Ze gunt meer kinderen in Nederland die kans. Daartoe ontwikkelden het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie het programma Kinderen maken Muziek.

Van de in totaal 184 aangemelde initiatieven selecteerden de fondsen er 31 die deel mogen nemen aan het programma. "De toegelaten initiatieven zijn stuk voor stuk een combinatie van muziekeducatie, ontmoeting tussen verschillende groepen kinderen en stimulatie van vrijwillige inzet", licht Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, toe.

© Nationale Recreatiegids