United We Stream: Amsterdamse clubs brengen nachtleven naar woonkamers

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
Amsterdamse clubs brengen in navolging van Manchester en Berlijn het nachtleven naar de huiskamers. De komende maand is online van donderdag tot zondag vanuit een uitgaansgelegenheid in de hoofdstad een liveprogramma te zien met dj-sets, optredens en andere activiteiten. Doel van dit internationale solidariteitsproject United We Stream is zoveel mogelijk donaties in te zamelen om de nachtclubs door de coronacrisis heen te slepen.

Door de uitbraak van het coronavirus ligt het nachtleven sinds 15 maart stil. Daarom hebben Stichting Nachtburgemeester Amsterdam (N8BM), VPRO 3voor12 en meer dan twintig Amsterdamse clubs zich nu verenigd. Via United We Stream is een vier uur durend liveprogramma te zien, telkens vanaf een andere locatie. Zo doen onder meer AIR, Bitterzoet, Paradiso, Club NYX, Shelter, Chicago Social Club en Melkweg mee.

Geld doneren

De kijkers kunnen geld doneren, dat een onafhankelijke commissie verdeelt onder clubs, organisaties en medewerkers in nood die daarvoor een aanvraag hebben gedaan.

Door: ANP