Outbreak Management Team adviseert verbod op evenementen te verlengen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Nederland lijkt zich te kunnen opmaken voor een festivalloze zomer. Als het aan het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert in de maatregelen tegen de uitbraak van het coronavirus, ligt dan gaan zogenoemde vergunningsplichtige evenementen ook na 1 juni nog niet door.

Evenementen als festivals waren al tot 1 juni verboden, en wat het OMT betreft wordt dat verbod "voor langere tijd verlengd", zo is te lezen in het advies aan het kabinet dat in handen is van het ANP. "Het OMT schat in dat het risico voor de volksgezondheid dat gepaard gaat met het toestaan van evenementen een reƫel risico op te snelle en te brede verspreiding van het virus oplevert."

'Verleng verbod op evenementen'

Er wordt niet gesproken over een nieuwe datum, maar het OMT verwacht niet dat het risico op korte termijn verandert. Daarom wordt geadviseerd "het verbod op evenementen voor langere tijd te verlengen".

Het kabinet vergadert later dinsdag over onder meer dit advies van de experts. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven vanavond om 19.00 uur een persconferentie.

Door: ANP