SLAM! Quarantaine Festival vanavond vanaf Rotterdam The Hague Airport

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Radiozender SLAM! heeft voor de volgende editie van hun Quarantaine Festival een bijzondere locatie gevonden: luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Nu het commerciële vliegverkeer door de coronacrisis stilligt op het vliegveld, kon dj-duo Blasterjaxx er een showset draaien. Tussen zes geparkeerde vliegtuigen van vliegmaatschappij Transavia en tegen de achtergrond van de vertrek- en aankomsthal hebben ze 60 minuten lang muziek laten horen.

"Ik heb op veel gekke plekken gedraaid over de hele wereld, maar dit is echt bijzonder. Ik heb het echt naar mijn zin gehad en ik hoop mijn publiek thuis een plezier te doen met dit unieke optreden vanaf het luchthaventerrein", zegt Thom Jongkind van Blasterjaxx. De luchthaven is nog steeds open voor repatriëringsvluchten, zakelijk vliegverkeer en het uitrukken van de trauma- en politiehelikopter. Tijdens het optreden landde er bij toeval een traumahelikopter van het Erasmus MC Rotterdam. Dat, en de ondergaande zon, zorgden voor "een ultieme show", aldus SLAM!.

Quarantaine Festival

Het optreden van Blasterjaxx is vanavond te volgen vanaf 20.00 uur via radio, het SLAM! YouTube-kanaal en SLAM! TV. De zender organiseerde tot dusver twee Quarantaine Festivals. Volgens SLAM! werd het eerste festival meer dan 145.000 keer gestreamd en keken er ook veel mensen uit het buitenland mee.

Door: ANP