Nationale Vuurwerk krijgt soundtrack van de grootste nationale hits van 2019

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Het Nationale Vuurwerk krijgt dit jaar muzikale begeleiding. Als tijdens de jaarwisseling het vuurwerk wordt afgestoken vanaf de Rotterdamse Erasmusbrug en een ponton is een symfonisch muziekstuk te horen met de grootste nationale hits van het afgelopen jaar, meldt de organisatie.

Het is de dertiende keer dat de vuurwerkshow op en rond de Nieuwe Maas in Rotterdam plaatsvindt. Nu dus voor het eerst met een "Nationale Soundtrack". Het is te zien op RTL 4 en de andere RTL-zenders. Eerder deze maand werd bekend dat dit jaar ecologisch vuurwerk de lucht ingaat. Er is deels gekozen voor vuurwerk dat minder afval oplevert en minder milieubelastende stoffen uitstoot.

Den Haag

De publieke omroep zendt met oud en nieuw het nationale aftelmoment uit vanaf de Hofvijver in Den Haag. Om 23.50 uur is op NPO 1 de rechtstreekse uitzending met een sfeerimpressie, aftellen naar het begin van 2020 en het afsteken van vuurwerk.

Door: ANP

Uiteraard zijn de vuurwerkshows in Rotterdam en Den Haag niet alleen te volgen via de televisie, maar ook live bij te wonen. Voor meer informatie, zie de websites van Het Nationale Vuurwerk en de gemeente Den Haag.