Winterevenement Betoverend Breda wordt feest van lichtjes en muziek

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Van 21 december tot en met  1 januari organiseert Breda Marketing samen met partners uit de stad Betoverend Breda. Deze editie staat helemaal in het teken van ‘samen Breda betoveren’. De Grote Markt in de Noord-Brabantse stad zal straks gekenmerkt worden door een intieme, winterse sfeer, en voor stadslegende Careltje is een belangrijke rol weggelegd. Dit meldt Breda Marketing.
De ijsbaan op de Grote Markt en de levensgrote kerstboom zullen het middelpunt van Betoverend Breda vormen. De lampjes van de elf meter hoge boom worden op 21 december door de wethouders Boaz Adank en Daan Quaars feestelijk ontstoken. Voor die tijd zal er een lichtjesstoet met kinderen door de stad trekken.
 

Speurtocht van Careltje

 
Tijdens Betoverend Breda kunnen kinderen via een speurtocht op zoek gaan naar lantaarns die stadslegende Careltje – het mysterieuze mannetje dat al eeuwen onder de Grote Markt woont – overal heeft verstopt. Voor wie zelf graag een lantaarn in elkaar zet zijn er bouwplaat van kerstlantaarntjes beschikbaar. Daarnaast zal er organiseert vier keer het muziekfeest Careltjes Silent Night plaatsvinden op de ijsbaan. 
 
Voor alle informatie, openingstijden en activiteiten, zie de website van Betoverend Breda.
 
Door: Nationale Recreatiegids