Tachtig dinosaurussen onderweg naar Den Bosch voor ‘World of Dinos’

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Meer dan tachtig dinosaurussen komen in het kader van de expositie 'World of Dinos' in de kerstvakantie naar de Brabanthallen in Den Bosch. Met in totaal vijftien vrachtwagens worden ze naar Brabant gebracht. Dit meldt Blue B.V.

"Het is de grootste dino expo in Europa", zegt woordvoerder Mike Leegwater. "De modellen zijn levensecht. Ze brullen, bewegen en zijn voorzien van allerlei lichteffecten." Naast een leuk gezinsuitje is World of Dinos ook educatief. "Kinderen en hun ouders leren veel over deze giganten en hun leefwijze."

De tentoonstelling van totaal 9.000 vierkante meter is onderverdeeld in verschillende werelddelen. Bezoekers zullen dinosaurussen op ware grootte te zien krijgen die allemaal ook daadwerkelijk bewegen en geluid maken. "Denk aan een brullende T-Rex en de razendsnelle, bewegende Velociraptor. Ze worden geplaatst in decors die aansluiten bij hun natuurlijke leefomgeving", vertelt Leegwater. Ook zijn er interactieve elementen zoals een virtual reality (VR) attractie. 

Geschikt voor alle leeftijden

Naast dino modellen zijn er speurtochten, een bioscoop waar doorlopend educatieve documentaires getoond worden en bezoekers kunnen een ritje maken op een dino. Kinderen krijgen de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar fossielen in onze opgravingen met zand. Aan het einde van de expo is een speciaal speelgebied ingericht met springkussens en andere attracties.

De expositie 'World of Dinos' is van 21 december tot en met 5 januari te zijn in de Brabanthallen in Den Bosch. Meer informatie én tickets zijn verkrijgbaar via de website van World of Dinos.

Door: Nationale Recreatiegids