Choukoud niet in Dam tot Damloop

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Khalid Choukoud zal zondag niet meedoen met de Dam tot Damloop. De Nederlandse blikvanger heeft zich woensdag afgemeld. De reden is niet bekendgemaakt. Dit meldt ANP.

Choukoud liep op 1 september nog een nationaal record op de tien Engelse mijl: 46.18. Twee jaar geleden deed hij voor het laatst mee. Toen werd Choukoud elfde met een tijd van 47.29.

Andere grote namen wel present

Michel Butter is zondag wel van de partij. De atleet uit Castricum kan de Damloop goed gebruiken als voorbereiding voor de marathon van New York. De atleet uit Castricum doet al voor de twaalfde keer mee. Ook Stan Niesten uit Beverwijk en Roy Hoornweg gaan voor een hoge klassering in de nationale strijd.

Grootste hardloopevenement ter wereld

De Dam tot Damloop vindt dit jaar plaats op zondag 22 september, en is volgens de website van het evenement het grootste hardloopevenement ter wereld. De inschrijving voor de Dam tot Damloop is inmiddels gesloten, maar wie nog op zoek is naar een startnummer kan op de vraag-en-aanbodpagina een oproep plaatsen. De loop trekt jaarlijks rond de 250.000 toeschouwers. Meer informatie voor het publiek is te vinden via de toeschouwers-en-supporterspagina.

Door: Nationale Recreatiegids