Rotterdam zoekt investeerders voor City Water Lounge

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

Go Marketing is op zoek naar partners voor de bouw van een nieuwe loungeplek in de haven van Rotterdam, zo meldt Pretwerk.

Het concept is in opdracht van de gemeente Rotterdam ontwikkeld door Go Marketing samen met IOU Architecture. Het ontwerp moest de lef en robuustheid van Rotterdam uitstralen. Stoer aan de buitenkant, maar aan de binnenkant een rustige plek zijn voor de mensen om te ontspannen.

Duurzame Bouw
De lounge in de Rijnhaven is een stoer en robuust eiland dat bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde duwbakken van 78 bij 11 meter. Het is volledig mobiel en heeft een totale oppervlakte van ruim 1.700 m².

Het is gebouwd van staal zodat de lounge lijkt op klassieke zeecontainers. Het draait op warmte en zonnecollectoren, verder is er de nieuwste energiebesparende technologie ingebouwd. Het zwembad wordt verwarmd met warmtepompen en restwarmte.

Ontspanning.
De lounge bevat een drijvend zwembad, een enorme whirlpool, een sauna en turks stoombad. Bovenin komen een restaurant, bar, dj-ruimte en beneden een drijvend park. Het voldoet aan de behoefte van mensen om in de stad te kunnen ontspannen. Het is van alle gemakken voorzien en daarom uniek in de wereld.
© Nationale Recreatiegids