Zanger Joe Arroyo overleden

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
(Novum) - BOGOTA - De Colombiaanse zanger Joe Arroyo, bekend van salsaklassiekers La Rebelion en Tania, is dinsdag overleden na een maandenlang ziekbed. Hij werd 55 jaar.

De Afro-Colombiaanse zanger, voluit Alvaro Jose Arroyo geheten, stierf in een ziekenhuis in de stad Barranquilla. Hij werd daar behandeld voor een hoge bloeddruk en vocht in zijn longen, zegt zijn manager Luis Ojeda.

Arroyo schreef ongeveer tweehonderd liedjes en trad op met artiesten als Celia Cruz en Shakira. Hij begon in de jaren zeventig met optreden bij het orkest Fruko y Sus Tesos. In 1981 vormde Arroyo zijn eigen band, La Verdad. Hij werd verschillende keren genomineerd voor een Grammy, maar heeft de prijs nooit gewonnen.

Het Bogota Filharmonisch Orkest noemde Arroyo in een reactie 'een van de belangrijkste artiesten van de música tropical'. Música tropical is een Afro-Caribische muziekstijl in Colombia. Arroyo wordt geroemd omdat hij een brug wist te slaan tussen salsa, merengue en reggae. Hem wordt ook een geheel eigen, nieuwe stijl toegeschreven, de Joeson.

De Latin Recording Academy, die de Latin Grammy's uitreikt, heeft bekendgemaakt dat Arroyo in november in een 'speciale ceremonie' wordt herdacht. Arroyo was getrouwd en heeft acht kinderen.