Midzomernachtsdroom gaat door op 27 augustus

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Novum) - Het openluchtconcert Midzomernachtsdroom dat afgelopen zondag vanwege regenval werd afgelast, gaat alsnog door op 27 augustus. De organisatie Grachtenfestival laat dinsdag weten dat het concert om middernacht begint, aansluitend op het theaterstuk Les Enfants du Paradis.

Het concert was oorspronkelijk bedoeld als voorproefje op het Grachtenfestival, dat 12 augustus begint. Nu wordt het volgens de organisatie een 'nachtelijk toetje'. Na afloop van het concert wordt, tegen betaling, om half twee 's nachts gezorgd voor een 'midzomernachtsmaal'.

Les Enfants du Paradis is voor mensen die al een kaartje hadden gratis. Voor bezoekers die nog een ticket moeten kopen, is een combikaartje te koop dat korting geeft voor beide voorstellingen. Mensen met een kaartje voor Midzomernachtsdroom die op de 27e niet kunnen, krijgen hun geld terug.

Het openluchtconcert vindt plaats in het Amsterdamse Bos. De jonge leden van het Nederlands Blazers Ensemble die het concert verzorgen spelen een eclectische mix van muziekstijlen, van tango's tot ska. Ze worden voor de gelegenheid bijgestaan door acteurs uit de theatervoorstelling.

Het Grachtenfestival opent met ruim 150 concerten op veertig locaties het klassieke muziekseizoen. Vorig jaar kwamen ongeveer 45 duizend bezoekers op het evenement af.