Logo_embassy_festival

In Den Haag vindt op 6 en 7 september het Embassy Festival plaats. Met bijna zeventig deelnemende landen is deze editie groter dan ooit. Nergens anders ter wereld komen zoveel ambassades tegelijkertijd samen om cultuur te presenteren en te vieren. Dit meldt PROOOST Events. 

Het gratis festival ontvouwt zich op vrijdag 6 en zaterdag 7 september op het Lange Voorhout in Den Haag. Maar liefst negen nieuwe deelnemers zijn er dit jaar aan de line-up toegevoegd: Koeweit, Tanzania, Oezbekistan, Republiek Korea, Kosovo, Senegal, Nigeria en Denemarken. Hoewel de meeste ambassades in Den Haag zijn gevestigd, sluiten ook steeds meer ambassades vanuit Brussel zich aan. Zo begeven Mongolië, Nepal en Haïti zich speciaal naar Den Haag om deel uit te maken van het evenement. 
 

Ambassadeurs aan de kook

 
Vier podia op het Lange Voorhuit zullen muziek (klassiek, traditioneel en hedendaags) en dans bieden. Daarnaast presenteert de International Market culinaire en culturele ontdekkingen. Een greep uit de lekkernijen van over de grens die te krijgen zullen zijn: Cozonaci (Roemenië), Biko (Filipijnen), Dolma (Azerbeidzjan), Banh m (Vietnam), Sirnica (Bosnië en Herzegovina), Khachapuri (Georgië) en Kürbiskernöl (Oostenrijk). Regelmatig zullen het de ambassadeurs zelf zijn die al kokende gespot kunnen worden.
 

Cultuurweekend Den Haag

 
Het Embassy Festival trok vorig jaar meer dan 60.000 bezoekers. Het evenement streeft ernaar de culturele rijkdom van bijna zeventig deelnemende landen een podium te bieden. Het festival is geschikt voor alle leeftijden; zo kunnen kinderen zich vermaken bij de Kids Compund of bij een van de vele landenpaviljoens.  Voor het gehele programma en alle deelnemende landen, zie de website van het Embassy Festival. Het evenement valt dit jaar samen met het UIT Festival Den Haag, dat een voorproefje geeft op wat het nieuwe culturele seizoen gaat bieden in de Hofstad. Samen vormen de festivals Cultuurweekend Den Haag
 
Door: Nationale Recreatiegids