Cultuurweekend Den Haag (Foto: Alina Krasieva)

Van 6 tot en met 8 december werpt Den Haag een lokale en internationale blik op cultuur. Gelijktijdig vinden dan het Embassy Festival en UIT Festival Den Haag plaats. De eerste presenteert cultuur uit zo’n zeventig landen, de tweede geeft een voorproefje van het nieuwe culturele seizoen in de Hofstad. Tezamen vormen de twee festivals het Cultuurweekend Den Haag. Dit meldt PROOOST Events.

De twee festivals zorgen een weekend lang voor een diversiteit aan voorstellingen op het gebied van theater, dans, performances en muziek. Tijdens het Embassy Festival op het Lange Voorhout presenteren zo’n zeventig landen een culturele wereldreis met dans, muziek (pop en klassiek), performances en authentieke hapjes en drankjes. Hiervoor slaat het festival de handen ineen met de ambassades die in Den Haag gevestigd zijn. Het UIT Festival Den Haag biedt op het Lange Voorhout en in culturele instellingen een vooruitblik op het cultuurseizoen 2019-2020. 
 

Aftrap Cultuurweekend

 
Op vrijdagavond 6 september om 17.00 uur vindt de kick-off van het Embassy Festival plaats op het Lange Voorhout met twee podia. Er zijn dan onder meer optredens van het uitbundig swingende London Afrobeat Collective en van de Turkse klarinetvirtuoos Cüneyt Sepetçi. Daarnaast zijn er verrassingsacts en is er veel gastronomisch genoegen.
 

UIT in de Wijk

 
Tegelijkertijd gaat UIT Festival Den Haag van start met UIT in de Wijk, een programma van theaters en bibliotheken die cultuur in zeven Haagse stadsdelen een podium bieden. Elk zogeheten Cultuuranker heeft een eigen programma met als verbindend element artiesten zoals Crosstown (dans) en Karsu (muziek) die langs de verschillende ankers trekken. Ook poptempel Paard opent haar deuren op deze eerste avond van het UIT Festival met Paard van Stal.
 

UIT NACHT

 
Op zaterdag 7 september om 20.00 uur gaat het Embassy Festival samen met UIT Festival Den Haag tijdens de speciale UIT Nacht. Het hart van de UIT Nacht is te vinden op het Lange Voorhout waar een urban programma is met onder meer A Mili en Nana Fofie. Ook sluiten podia en theaters in het centrum van Den Haag aan, waaronder Diligentia, de Koninklijke Schouwburg en de Nieuwe Kerk.
 

CULTUURMARKT 

 
Op zondag 8 september is het Embassy Festival ten einde, maar het UIT Festival geenszins: op de Cultuurmarkt op het Lange Voorhout presenteren die dag honderd culturele instellingen zich aan het publiek, en kunnen er voordelig tickets worden gescoord bij de theaters. Daarnaast zijn er volop voorstellingen op de vijf podia en bij de instellingen. 
 
Meer informatie over het Cultuurweekend Den Haag is te vinden via de websites van het Embassy Festival en het UIT Festival Den Haag
 
Door: Nationale Recreatiegids