Normal_rss_entry-211551

De succesvolle West End-musical Everybody’s Talking About Jamie komt naar Nederland. De originele Britse uitvoering is vanaf 4 augustus 2020 twee weken te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het is de vijfde titel in de serie Broadway in Carré die het Amsterdamse theater presenteert.

Dat maakte Carré donderdag bekend. De feelgoodmusical ging in februari 2017 in première in Londen en trekt sindsdien volle zalen. De voorstelling is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en vertelt over een 16-jarige tiener (John McCrea) die verkleed als dragqueen naar het eindexamengala van zijn school wil. De muziek is van Dan Gillespie Sells, de singer-songwriter van de Britse popband The Feeling.

De voorstelling werd ontvangen met vrijwel louter vijfsterrenrecensies en won acht grote theaterprijzen. De Britse versie is eind juli al eenmalig op het witte doek in de bioscopen van Pathé. De kaartverkoop voor 'Jamie' in Carré gaat donderdagochtend om 9.00 uur van start.

Carré brengt komend najaar de Broadway-hit The Book of Mormon naar Nederland. De voorstelling van de makers van South Park over twee missionarissen die naar Oeganda worden gestuurd om daar zieltjes te winnen, is vanaf eind september in het theater te zien.

Door: ANP