Normal_rss_entry-192045

De kaartverkoop voor de Broadway-hitmusical The Book of Mormon gaat hard. Theater Carré, waar de bejubelde voorstelling dit najaar exclusief te zien is, bracht dinsdag zoveel kaarten aan de man dat binnen een paar uur al twaalf van de 27 voorstellingen nagenoeg waren uitverkocht, laat het theater weten.

The Book of Mormon trekt al ruim zeven jaar volle zalen in New York en Londen. Carré haalt een Engelstalige versie naar Nederland. De controversiële musical is gemaakt door Trey Parker en Matt Stone, de twee mannen achter de satirische animatieserie South Park.

De musical gaat over twee jonge naïeve missionarissen die naar Oeganda worden gestuurd om zieltjes te winnen voor de mormoonse kerk. In Afrika worden zij echter geconfronteerd met de ellende waarmee de bevolking daar worstelt, zoals vrouwenbesnijdenissen, burgeroorlog, honger en aids.

The Book of Mormon kreeg bij de première in 2011 lyrische recensies en won een kast vol prijzen, waaronder negen Tony Awards, de belangrijkste Amerikaanse theaterprijs. Het stuk bracht de afgelopen jaren meer dan 500 miljoen dollar op, waarmee het ook commercieel gezien een van de succesvolste theaterproducties ooit is.

Door: ANP