Alternatief ‘racefeest’ voor wie geen kaartje voor Zandvoort kan bemachtigen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
Het animo voor de Grand Prix die in mei 2020 zal worden verreden in Zandvoort is niet gering. Ruim 250.000 mensen hebben zich ingeschreven voor de maximaal 100.000 kaarten die beschikbaar zullen komen. Onherroepelijk zullen er mensen naast een kaartje grijpen; voor hen gaat Racefeest.nl een alternatief feest organiseren. Dit meldt Racefeest.nl.
"Als echte racefan wil je natuurlijk meer beleving dan thuis voor de buis zitten als je de race der races niet op het circuit mee kunt maken", zo stelt de organisatie van Racefeest.nl. Al vroeg voorzagen zij dat er veel meer inschrijvingen dan kaarten voor de race zouden zijn. Al sinds enige tijd zijn zij al bezig met de voorbereiding van een groot racefeest, dat moet plaatsvinden voor, tijdens en mogelijk ook na de GP in Zandvoort.
 

Samen met fans bepalen hoe het feest wordt

 
Hoe het alternatieve racefeest eruit gaat zien is nog niet bekend: de organisatie wil dat graag met de racefans zélf gaan vormgeven. Hiervoor kunnen zij zich nu al vrijblijvend registreren via de website van Racefeest.nl. Zodra ze de vrijblijvende registratie hebben voltooid ontvangen zij een anonieme vragenlijst met opties die de organisatie voor het feest in gedachten heeft. Met de feedback van de fans als basis gaat de organisatie vervolgens proberen het racefeest zo veel mogelijk tot te spitsen op de wensen van de fans.
 

Vragenlijst

 
Registreren kan tot 8 juli. Daarna kan iedereen die zich heeft ingeschreven tot 15 juli de antwoorden op de vragenlijst digitaal insturen. Nadat de tickets voor het bijwonen van de race vergeven zijn start de organisatie de kaartverkoop voor de inschrijvers, en zal het de locatie en het programma nader bekend maken.
 

Racefanaten van het eerste uur

 
Racefeest.nl is een initiatief van de mensen achter de website van Dutch F1 Race, een onafhankelijke fansite die nauwgezet alle ontwikelingen volgt in de aanloop naar de GP in Zandvoort, volgens jaar mei. De mensen achter dit platform omschrijven zich als “racefanaten van het eerste uur”, en hebben ervaring met de organisatie van grootschalige publieksevenementen. Ook enthousiaste race-insiders zijn bij het initiatief betrokken.
 
Door: Nationale Recreatiegids