Mecc Jazz afgeblazen door verschil van inzicht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
(Novum) - De afgelasting van het festival Mecc Jazz Maastricht is te wijten aan een 'verschil van inzicht'. Congrescentrum Mecc Maastricht liet maandag weten dat het de samenwerking met Clockround Events, dat ook The Hague Jazz organiseert, heeft opgezegd. Jazz Maastricht, de derde organisator, zou die beslissing steunen, meldt het congrescentrum. Eind vorige week meldden verschillende media dat het festival niet zou doorgaan.

Een woordvoerder van Mecc Maastricht liet weten dat het verschil van inzicht met Clockround Events te groot was. Waarover de partijen het oneens zijn, wilde hij 'uit respect' niet zeggen. De organisatie achter The Hague Jazz kampt met betalingsproblemen. Of die problemen een rol speelden bij de beslissing om de stekker uit de samenwerking te trekken, wilde de woordvoerder van Mecc Maastricht niet zeggen.

Vorige week bracht het AD naar buiten dat deurwaarders van de belangenorganisatie voor muziekauteurs, Stichting Buma, beslag hadden gelegd op een deel van de inkomsten van de kaartverkoop van The Hague Jazz. Bezoekers mochten op de derde dag van het festival eerder deze maand een tijdlang niet naar binnen.

Mecc Jazz werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd. Het festival stond voor oktober gepland. De website van het jazzfestival is sinds vorige week offline. Clockround Events was onbereikbaar voor commentaar.