Lex Uiting opent BRIKfestival

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Lex Uiting opent woensdag 5 juni het Brabant Internationaal Kinderfestival in Breda. Het BRIKfestival biedt 25 producties, tachtig uitvoeringen, zestien Nederlandse premières en jeugdgezelschappen uit dertien landen.

Na de officiële openingshandeling is de eerste openluchtvoorstelling Block van Motionhouse & Nofit State Circus uit het Verenigd Koninkrijk. Samen met het Stedelijk Museum Breda presenteert het BRIKfestival The Garden of Spirited Minds, een speciale voorstelling voor baby's. Dat blijkt uit het programma van de vijfde editie van het festival dat maandag is gepubliceerde op de website brikfestival.nl.

Het festival, voorheen Internationaal Stiltefestival, is van 5 tot en met 11 juni. Het BRIKfestival is het enige festival in Europa dat zich uitsluitend richt op woordloze voorstellingen.

De voorstellingen zijn in het Chassé Theater of in het theater van de Stilte. Buiten is het festivalhart in het Valkenbergpark, daarnaast zijn er activiteiten op de Grote Markt en het Kasteelplein.

Door: ANP